Понеділок, 23.10.2017, 11:46
Перший портал білявок!
Вітаю Вас Гість



Каталог статей
Головна » Статті » КОСМЕТИКА І ПАРФЮМЕРІЯ

Знайомство з будь-яким косметичним засобом ми починаємо з читання етикетки.
Навіть вітаміни, такі необхідні нашій шкірі, ховаються під хитромудрими назвами. Так, наприклад, антиоксиданти – це вітаміни С і Е, а ретинол – це вітамін А.

Як розібратися в незрозумілих термінах? Як уберегти себе від покупки крему, до складу якого входить компонент, що викликає у вас алергію?
Будь-який крем складається з найдрібніших крапельок жиру і води, а також емульгатора, який не дозволяє їм розшаровуватися. Крім того, до складу крему (але не завжди) входять ароматизатори, консерванти і активні біодобавки.
Жири і масла в косметичних кремах виконують вельми важливу функцію – пом'якшують шкіру і замінюють природні жири, що втрачаються при умиванні.

Ланолін одержують з овечої шерсті, тому іноді його називають шерстяний жир. Він чудово пом'якшує шкіру, усуває її лущення. На етикетці з косметичним молочком можна зустріти таку назву як криолан. Це рідкий ланолін.
Останнім часом з'явилися повідомлення, що ланолін не так корисний для шкіри, як вважалося раніше. В деяких випадках він викликає запальні явища, оскільки закупорює пори. У зв'язку з цим рекомендовано зняти з виробництва креми, що містять ланолін.
Спермацет – це натуральний жир, що одержується з черепа кашалота.
Олійка з какао, жожоба, авокадо, оливкова, кукурудзяна, – все це натуральні компоненти.
Але дуже часто ми зустрічаємо на етикетці такі назви, як ізопропіл міристат, бутил стеарат, цетиолан. Ці на перший погляд "страшні" назви позначають всього лише синтетичні замінники натуральних жирів.
На жаль, креми, що містять натуральні жири, мають недовгий термін зберігання. А креми, що містять синтетичні замінники – зберігаються значно довше.
Будь-які косметичні засоби є живильними сумішами, сприятливими не тільки для шкіри, але і для бактерій і грибків. Тому жоден косметичний крем не може обійтися без консервантів (або бактеріостатиків), що оберігають його від розкладання.
Найпоширеніші і найбільш нешкідливі хімічні консерванти – це парабени (метиловий і пропіловий).
Синтетичні консерванти, такі як бронопол, похідні формаліну, здатні викликати алергічні реакції.
До натуральних бактеріостатиків відносяться прополіс, екстракти з листя евкаліпта, черемхи, берези.
Окрім жирів, в кремах завжди присутні структуроутворюючі речовини. Вони також натуральні і синтетичні. Натуральні - перш за все бджолиний віск. Він дуже корисний, оскільки утворює на поверхні шкіри плівку, що захищає її від шкідливих дій навколишнього середовища і запобігає обезводненню.
Синтетичні структуроутворюючі компоненти мають складні і малозрозумілі назви: моностерат гліцерину, стеарат, дистилюючий моногліцерид. У косметичній області ці речовини використовують як загусники. Без них просто неможливо зробити крем. Отже, з цими "ненатуральними" компонентами доводиться миритися.
Парафін і церезин одержують з нафти.
Стеарин додають в крем як структуроутворюючий емульгуючий компонент. Він дуже корисний для шкіри – адже стеаринова кислота виявлена у складі жирів, що виділяються сальними залозами людини.
Крім основи, про яку мовилося вище, до складу крему входять активні біодобавки. Саме з ними пов'язана ефективність крему. Найпоширеніші сьогодні біодобавки - це екстракти рослин (ромашки, календули, авокадо), еластин, колаген, кераміди.
До речі, про "кераміди". На деяких етикетках або в рекламних матеріалах написано, що до складу косметичного засобу входять "кераміди" або "цераміди". Така плутанина виникла із-за різної транскрипції при перекладі анотацій.
Кераміди – це жири, по своїй будові схожі на холестерин. Креми, до складу яких входять кераміди, дуже корисні. Вони заповнюють недолік природних керамідів, які ми втрачаємо при умиванні, роблять шкіру більш пружною.
Кераміди заповнюють простір між мертвими клітинами рогового шару епідермісу, скріплюють їх, не дають волозі випаровуватися і синтезують гинучі клітини епідермісу.
Для запобігання передчасному старінню шкіри корисно застосовувати креми, що містять гіалуронову кислоту. Дякуючи їй підтримується баланс вологості, підвищується еластичність і пружність шкіри.
Старінню шкіри перешкоджає і такий компонент, як супероксид димустаза.
У косметичних засобах проти зморшок найчастіше застосовуються альфа-гідроксильні кислоти. Це натуральні речовини, що одержуються з яблук, лимонів, цукрового очерету. Їх також називають фруктовими кислотами.
Дуже важливо пам'ятати, що ефективність косметичного засобу залежатиме від того, наскільки правильно ви підберете його для свого типу шкіри.



Джерело: http://www.lady.if.ua
Категорія: КОСМЕТИКА І ПАРФЮМЕРІЯ | Додав: milagros (13.11.2008)
Переглядів: 1547 | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Перший портал білявок! © 2017 |