Середа, 24.04.2024, 10:32
Перший портал білявок!
Вітаю Вас Гість



Каталог статей
Головна » Статті » ЗДОРОВ'Я

Журавлина творить дива
Журавлина - дуже цінна рослина. Недарма про неї кажуть: північний виноград, ягода здоров’я, скарбниця корисних речовин. Вона росте на торф’яниках, мочарах, де водяться журавлі. У багатьох народів світу назва ягоди пов’язана саме з цим птахом. Збирають журавлину після перших заморозків, до снігу. Але вона добре зберігається й під сніговою ковдрою, не втрачає своїх харчових і цілющих якостей, тому її можна збирати й напровесні. Їдять журавлину свіжою, готують з неї варення, соки, сиропи, екстракти. Чудово зберігається журавлина в морозилці. Її потрібно підсушити і скласти в поліетиленові пакети.

Журавлина містить вітаміни С, Р, провітамін-А - каротин, низку цукрів та органічних кислот, мікроелементів, зазначає лікар-натуропат С. Ільїна. Все, що ви приготуєте з журавлини, оздоровлює, вітамінізує організм. Вчені, дослідивши склад журавлинового соку, з’ясували, що він має унікальні лікувальні властивості. Виявляється, речовини, що містяться в цьому напої, підвищують вміст в організмі так званого «правильного» холестерину й антиоксидантів, необхідних для нормального функціонування серцево-судинної системи. На думку дослідників, люди, які хворіють на певні недуги серцево-судинної системи, повинні пити по три склянки журавлинового соку або морсу на день. Дуже корисна ця ягода в лікуванні запальних захворювань сечовидільної системи.

Особливо рекомендується вживати журавлину і страви з неї дітям взимку, коли фруктів та овочів у нашому раціоні значно менше, а потреба організму, що росте, у вітамінах і мікроелементах зростає. Кулінари добре знають, що ця ягода надає будь-якій страві особливих смакових якостей. Надзвичайно смачні й корисні киселі з журавлини, які так полюбляють діти та дорослі. Червоними ягідками можна вітамінізувати салати зі свіжої звичайної або пекінської капусти, моркви й зеленої цибулі, яка росте в багатьох господинь на підвіконнях.


Увага! Людям з гострими запальними процесами у шлунку й кишківнику напої з ягід журавлини протипоказані.


Категорія: ЗДОРОВ'Я | Додав: milagros (17.02.2009)
Переглядів: 2594 | Рейтинг: 3.0/1 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Перший портал білявок! © 2024 |